Рязане на дървета

Рязането на дървета включва отстраняване на опасни, сухи дървета, отрязване на дървета, които са в близост до сгради и съоръжения и такива, които пречат на бъдещ строеж. Това не означава, че дърветата трябва да се премахват безразборно. Има много начини, с които да се запази живота на дървото и същевременно да се постигне дадената цел на хората.

Под тази услуга се възприема и кастренето на дървета, пролетно почистване от сухи клони, премахване на болни клони, рязане на клони, опиращи в сгради. Всички тези процедури трябва да са съобразени с времето, в което се прави, а също и биологичните изисквания на дадения вид  дърво.

При рязането на дървета е важно да се избере подходящо време, както и кой ще извърши резитбата. Днес има много частни лица и фирми, занимаващи се с тези услуги, но е хубаво избора да е правилен. Много от „резачите“ не разбират от тази работа, не разпознават дори дърветата, камо ли да дадат компетентно мнение и съответно да предложат професионална услуга.

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

Какво се прави преди работата по дърветата

Процедурата преди работата по отсичане или кастрене на едно дърво е следната: първо се подава молба или жалба (за опасните дървета) до отдел „Екология” в общината, в която дървото се намирa. В молбата трябва да има доводи за отрязването или кастренето, а също и подписи на над 50% от живущите в сградата (входа, блока или еднофамилна къща). За разглеждането на молбата Ви не се заплаща. След като се разгледа искането, екологът от общината дава експертна оценка за състоянието на дървото и прави предписание какво е нужно да се направи (дали да се отреже изцяло дървото, да се окастри или по негова преценка дори, може нищо да не се предприема).

Общината издава разрешително за отсичането на дървото, след което вие търсите и наемате фирма за работата.

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

Какво се прави по време на работа

Работните действия започват в удобно време за клиента. Договарят се предварително сроковете, цените, начините на плащането, като се съставя договор. Предварително се уведомяват собствениците на спрели автомобили около и на мястото на бъдещата работа, да ги изместят. В деня за работа първо се обезопасява района на действие – загражда се с обезопасителни ленти и огради с информационни знаци. Прави се подготовка по обекта

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

Срок на работни действия

Срокът за изпълнение на работните действия се определя с клиентите като се вземат  предвид исканията и предпочитанията им. При работа по дърветата е важно и това дали в определените по договор дни съществуват пречки като силен вятър и буря. Единствените предпоставки за отлагане на работата по рязането, оформянето, кастренето на дърветата е вятър със сила над 7м./сек. Когато времето е спокойно, без вятър,  дори и да вали сняг, дъжд или да има силно слънце през лятото ние извършваме дейностите в уговорения срок.

Гаранции

Поемаме пълна отговорност за нанесените от нас щети, при случай на счупване или унищожаване на предмети, сгради и съоръжения в обекта на изпълнение, работните действия се преустановяват и фирмата - изпълнител поема 100% възстановяване или 100% заплащане. С това ние даваме пълна гаранция за компетентно свършена услуга, а когато стане инцидент по наша вина ние поемаме и сме готови да поемем отговорност, да възстановим счупения предмет, сграда, автомобил или друго съоръжение или да заплатим в реална стойност.

Търсене в сайта